top of page
  • Writer's picturePadlófűtésutólag.hu

Padlófűtéssel kapcsolatos tévhitek

A padlófűtéssel kapcsolatban számos tévhit létezik, amelyek miatt az emberek elkerülik a padlófűtés beépítését otthonukba, vagy félreértik annak működését. Íme néhány gyakori tévhit a padlófűtéssel kapcsolatban:


A padlófűtés drága: Bár a padlófűtésnek magasabbak lehetnek az induló költségei, mint a hagyományos fűtési rendszereknek, hosszú távon pénzt takaríthat meg, mivel energiahatékonyabb. A padlófűtés emellett hosszabb élettartamú, mint a hagyományos fűtési rendszerek, így nem kell olyan gyakran cserélni.


A padlófűtés csak új építésű épületekbe való: Bár a padlófűtést könnyebb új építésű lakásokba beépíteni, meglévő lakásokba is utólagosan beépíthető. Számos utólagos felszerelési lehetőség áll rendelkezésre, például a padlófútésutólag.hu által alkalmazott padlófűtés utolagos marásán alapuló technológia, vagy vékony betonrétegbe vagy speciális aljzatba telepített elektromos szőnyegek.


A padlófűtés rendszert hosszú ideig tart felfűteni: Bár a padlófűtés felfűtése hosszabb ideig tart, mint a hagyományos fűtési rendszereké, egyenletes és állandó meleget biztosít, ami azt jelenti, hogy nem kell olyan gyakran bekapcsolni. Ezenkívül a legtöbb padlófűtési rendszer programozható úgy, hogy már azelőtt bekapcsoljon, hogy Ön felébredne vagy hazaérkezne, így már akkor meleg van, amikor Önnek szüksége van rá.


A padlófűtés csak bizonyos típusú padlóburkolatokhoz használható: Bár egyes padlóburkolatok jobban működnek padlófűtéssel, mint mások, a legtöbb padlóburkolat használható padlófűtéssel. Egyes anyagok, mint például a burkolólapok vagy a beton, jobban vezetik a hőt, míg mások, mint például a fa vagy a padlószőnyeg. Ma már kapni azonban speciális parkettákat, vinylpadlókat amelyek padlófűtés esetén is alkalmazhatóak.


A padlófűtést nehezebb telepíteni és karbantartani: Bár a padlófűtés megfelelő telepítést és karbantartást igényel, nem lényegesen nehezebb telepíteni mint a hagyományos fűtési rendszereket. Karbantartásigénye pedig jellemzően kevesebb mint a hagyományos fűtésrendszereké és a rendszer tipikusan hosszabb élettartamú mint egy radiátoros rendszer. A szakember által végzett megfelelő telepítés kulcsfontosságú ahhoz, hogy a fűtés hosszú távon hatékonyan és biztonságosan működjön.


Összefoglalva, a padlófűtés egy sokoldalú és energiahatékony fűtési lehetőség, amely új építésű vagy meglévő lakásokba utólagosan is beépíthető. Bár a padlófűtéssel kapcsolatban vannak tévhitek, a padlófűtés számos padlóburkoló anyaggal használható, és nem lényegesen nehezebb telepíteni illetve kevesebb karbantartást igényel, mint a hagyományos fűtési rendszereket.


40 views

Recent Posts

See All

Utólagos padlófűtési rendszerek hatékonysága

Általánosságban elmondható, hogy a padlófűtési rendszer utólagos telepítése költséghatékony módja lehet az épület energiahatékonyságának és komfortfokozatának növelésére különösen akkor, ha a meglévő

bottom of page